sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

It's a match ! Tarinoita Tinderistä


Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa Tinderistä mutta näkökulma on ollut hakusessa. Päätin tämän viikon postauksia suunnitellessani että kirjoitan jutun vihdoin ja näkökulmakin tuli siinä samalla mieleen. Tinder kuitenkin on ennen kaikkea sosiaalinen media jonka tarkoituksena on olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, joten päätin tehdä juuri niin ja ottaa matchini mukaan tämän postauksen tekemiseen. Kyselin täysin satunnaisotannalla valituilta miehiltä heidän mielipidettään Tinderistä ja kerroin tekeväni heidän kommenttiensa perusteella juttua blogiini. Pyysin lisäksi myös miespuolista kaveriani tekemään saman omassa Tinderissään ja sain mukaan muutaman tyttösenkin kommentit tästä mahtavasta sovelluksesta. Ensiksi kuitenkin parhaat palat omien matchieni vastauksista:

Näinhän se just menee.


Suoraa puhetta.
Ihan kaikki ei tällekään lämpee.
Mutta voiko Tinderistä löytää myös Sen Oikean ?
 Löytyi ratkaisu myös yhteiskunnallisiin ongelmiin.
Mutta eipä tätäkään hommaa tarvitse ottaa niin vakavasti.
Kiitos vain kovasti kaikille jotka jaoitte ajatuksenne ! Olen aika yllättynyt siitä kuinka vähän luottoa miehillä on Tinderiin. Itse olen kuitenkin tavannut Tinderin kautta tosi monta hyvää tyyppiä ja heistä muutaman kanssa olen hyvissä kaverillisissa väleissä edelleen vaikka muun sorttiset jutut eivät onnistuneetkaan. Todella vähän on myös tullut vastaan mitään pimeitä tyyppejä, muutama huti on toki ollut mutta prosenttiosuutenakin häviävän pieni. Toki niitä helmiä saa etsiä suurennuslasin kanssa ja olen aika ronkeli sen suhteen kenen kohdalla pyyhkäisen oikealle mutta sepä juuri onkin ehkä se avain siihen että saa sovelluksesta enemmän irti. Ja toki Tinderistä voi löytyä kaikkea yllättävääkin: tänäänkin sain päivän varoitusajalla lipun huomiseen Helsinginkadun Approon.

Seuraavassa hieman naisnäkökulmaa aiheeseen ystäväni Tinderistä:

 Tytöt eivät jostain syystä olleet yhtä innokkaita kommentoimaan aihetta, eivätkä nämä kommentit ihan hirveästi kerro mistään mitään. Aika junnua porukkaa nämä neitoset taitavat kuitenkin olla, se saattaa osaltaan selittää verbaalisen ilmaisun vajavaisuutta. Nämä esimerkit kertovat kyllä hyvin siitä erosta mikä on miesten ja naisten Tinderin käytöllä. Itse harvemmin aloitan keskusteluja kenenkään kanssa, jos tätä haastattelutilannetta ja yhtä vedonlyöntitapausta ei lasketa, vaan miehet ovat useimmiten ne ketkä tekevät aloitteen. Miespuolinen kaverini sanoi tykkäävänsä aina kaikkien hetkistä, itse tykkään vaan niistä jotka ovat oikeasti hauskoja juttuja enkä koskaan mistään tylsistä selfieistä tai varsinkaan niistä "jutelkaa mul on tylsää"-jutuista. Tytöt ovat usein myös nihkeämpiä juttelemaan kuin pojat, ainakaan noista kaverini matcheista ensimmäinen neiti ei vaikuttanut erityisen innokkaalta.

Tinderistä on ollut itselleni kyllä paljon iloa, enemmän kuin kuvittelinkaan sen tehdessäni. Kuvittelin saavani pelkkiä epätoivoisia viestejä pilkun jälkeen lauantai-iltaisin, mutta yllättävän vähän niitä on tullut. Yhtäkään yhdenillanjuttua en ole Tinderistä löytänyt, enkä kyllä poikaystävääkään mutta kaikkea kivaa siltä väliltä. Olen tutustunut tosi moneen siistiin tyyppiin ja tullut rohkeammaksi juttelemaan miehille myös ihan oikeassa elämässä. Suosittelen kokeilemaan, ei siinä mitään menetä !

Ei kommentteja: