lauantai 18. heinäkuuta 2015

Miesten bongausopas oikeaan elämään


Voi voi, jos Sinkkuelämää-tyttöjen aikaan olisi ollut Tinder, miten erilainen sarjasta olisikaan tullut ! Silloin ei olisi Carrienkaan eräässä jaksossa tarvinnut pitää luentosarjaa, jossa hän yritti neuvoa naisille paikkoja joissa miehiä voi tavata. Vai tarvitsisiko sittenkin? Tinder ja muut vastaavat someilmiöt kyllä helpottavat deittailua, mutta kaipaan välillä sellaista "liveiskemistä", että joku kiinnostava tyyppi kävelisi vastaan ja juttu lähtisi liikkeelle siitä. Vaan missä tällaisiin tyyppeihin voisi törmätä ? Carrien neuvoja olivat muun muassa sporttibaarit ja ravintolat, ja perustuen omiin kokemuksiini sekä naistenlehtien vinkkeihin kokosin oman kymmenen kohdan listani paikoista joista voi hyvällä tuurilla löytää elämänsä miehen.

1. Koulussa

Toimi peruskoulussa ainakin varsin hyvin: sitä ihastui johonkin luokkakaveriin ja sai katsella tätä tunneilla päivät pitkät, tai sitten kiikarissa oli joku ihana ylempiluokkalainen jota sitten bongailtin välitunneilla ja ruokalassa. Toimi erityisen hyvin juuri peruskoulussa siksi, että harvemmin sain itse ainakaan mitään aikaiseksi ihastusteni suhteen vielä tuon ikäisenä. Nykyään koulukavereiden suhteen ajattelee väkisinkin mahdollista kiusallista tilannetta, joka syntyy jos suhde onkin pannukakku, ja joutuu katselemaan toisen naamaa seuraavat kolme vuotta päivittäin. Korkeakouluopiskelijoilla hommaan vaikuttaa aika paljon myös alan valinta: naisvaltaisilla aloilla todennäköisyys sille että samalla vuosikurssilla on edes useampi kuin yksi mies, on jo aika pieni, puhumattakaan siitä että yksi näistä harvoista tapauksista sattuisi olemaan hyvännäköinen, kiva, vapaa ja ylipäätään muuten kuin luokkakaverina kiinnostava. Erilaisissa koko koulun yhteisissä tapahtumissa toki tutustuu sitten esimerkiksi niihin miesvaltaisempien alojen opiskelijoihin, mutta oma kokemukseni ainakaan kouluni insinööripojista ei ole vielä toistaiseksi kauheasti vakuuttanut.

2. Töissä

No tähän pätee oikeastaan ihan samat jutut kuin tuohon ykköskohtaan. Esimerkiksi omista työkavereistani suurin osa on minua muutaman vuoden nuorempia tyttöjä, joten joo, työpaikkaromansseja syntyy harva se päivä. Ei kun hupsista, meinasin unohtaa vahvuuteemme kuuluvat hädin tuskin täysi-ikäiset viriilit adonikset. Ei muuta kun kimppuun vaan, saisi ainakin maistaa nuoruuden innostustusta pitkästä aikaa. Tai sitten ei.

3. Baarissa

Aika klassinen ja olen tavannutkin paljon miehiä baareissa. Tosin en vielä kovinkaan montaa sellaista joiden kanssa juttu olisi jatkunut yhtä iltaa pidemmälle. En pidä sitä kuitenkaan mahdottomuutena, ja varsinkin opiskelijabileistä usein tarttuu mukaan sellaisia tyyppejä jotka mielellään pitäisi kuvioissa pidempäänkin, sillä koulun bileissä harvoin on niin aggressiivinen lääppimismeininki kuin klubeilla viikonloppuisin. Kannattaa myös kokeilla yökerhojen sijaan rauhallisempia baareja, joissa on helpompi viritellä keskustelua kuin meluisan tanssimusiikin pauhussa. Ja no, pakko myöntää että Carrie tiesi mistä puhuu vinkatessaan niitä sporttibaareja, sellaisissa saa tyttöporukalla liikkellä ollessaan päitä kyllä kääntymään.

4. Harrastuksissa

Okei, taas kerran riippuu aika paljon harrastuksen valinnasta. Tätä voin kyllä suositella lämpimästi, sillä tapasin aikoinaan entisen poikaystäväni yhteisen harrastuksemme kautta. Se oli kuitenkin aikamoinen onnenkantamoinen, sillä harrastimme balettia: lajimme miesharrastajien vähäisestä joukosta hyvin suuri osa on seksuaalisesti kiinnostuneita toisistaan, mikä pienentää meidän naisten valikoimaa tuntuvasti. En lähtisi miehenkiilto silmissä ehkä myöskään vesijumppaan, huovutuskurssille tai ringettejoukkueeseen, mutta varmasti jotkut enemmän unisex-tyyppiset harrastukset voivat tarjota mahdollisuuksia tutustua miehiinkin.

5. Kaupassa

Kerran tapasin erään oikein hurmaavan miehen Prisman kassalla. Hän aloitti keskustelun kommentoimalla valitsemaani tulppaanikimppua ja jopa lauloi pienen pätkän iki-ihanasta tulppaaniaiheisesta laulusta nimeltä Iloinen Amsterdam. Juttelimme hetken kassalla ja kävi ilmi että meillä on paljon yhteistä. Hauska sattuma oli myös, että meillä molemmilla oli seuraavalla viikolla syntymäpäivä ja ikäeromme oli miltei tasan päivälleen 50 vuotta. Harmittaa etten pyytänyt herran numeroa, olisin voinut ryhtyä tapaamaan häntä muutamia kertoja viikossa ja samalla ansaita hieman opintopisteitä vanhusten kanssa tehtävästä vapaaehtoistyöstä. Että joo, siitä vaan iskemään miehiä kaupassa.

6. Puistossa

Kesäisin oikein oivallinen paikka tavata miehiä. Pystyttäkää kaveriporukalla piknik jonkun skeittaavaan/futista pelaavan/frisbeetä heittelevän poikaporukan viereen ja odottakaa että peliväline lentää teidän suuntaanne. Myös iltaisin puistot ovat hyviä paikkoja tavata uusia ihmisiä kun nuoret kokoontuvat niihin viettämään iltaa kosteissa tunnelmissa. Tapasin kerran vahingossa erään Tinder-matchini kun istuimme sattumalta muutaman metrin päässä toisistamme Turussa Aurajoen rannassa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka!

7. Lenkillä tai salilla

Jossain lenkkipolulla ehkä hypoteettisesti mahdollista, jos ei anna hikisyyden ja naaman punaisuuden häiritä. Salilla varmaan jopa todennäköistä, on kai aika klassinenkin lähestymistaktiikka mennä kysymään vaikka apua jonkun laitteen kanssa tai muuta vastaavaa. Damn, pitäisiköhän ruveta itsekin käymään salilla...

8. Julkisissa kulkuneuvoissa

Kerran olin tulossa baarista kotiin ja kanssani juttusille lyöttäytyi eräs poika, joka paljastui sekä naapurikseni että opiskelijaksi kanssani samasta koulusta. Erään toisen kerran aamun tunteina viereeni istahti mies joka aloitti keskustelun kehumalla vihreitä tennareitani ja juttelin hänen kanssaan vilkkaasti vartin kunnes hän jäi pysäkillään ja lähti kotiin. Kummastakaan ei seurannut mitään sen kummempaa, mutta todisteet viittaavat siihen että tämäkin on mahdollista. Ainakin kahdentoista ja viiden välillä yöllä.

9. Reissussa

Tästä minulla on hyvin vähän kokemusta, mutta olen kuullut niin paljon tarinoita lomaromansseista, vaihtarivuoden aikaisista suhteista ja ties mistä säädöstä kaiken maailman pedrojen ja carlosien kanssa, että pakko tässä on olla jotain perää. Harvemmin näistä tulee kuitenkaan mitään erityisen pitkäikäisiä suhteita, sillä kuinka todennäköistä on, että löydät maailman toiselta puolelta miehen joka asuu lähelläsi myös täällä kotimaassa? Kerran mummoni tosin tutustui Teneriffalla serkkuunsa jonka kanssa ei ollut pitänyt yhteyttä vuosiin mutta jonka perheen kanssa on nykyään hyvin läheisissä väleissä. Mutta se nyt ei ihan suoranaisesti liity tähän.

10. Kotona

Kerran kotona hengaillessani ovikello soi ja oven takana oli polveni veteläksi saava HOASin huoltomies, joka halusi tulla tekemään vuositarkastuksen kämppääni. Viikon päästä hän tuli takaisin ja vaihtoi kylppäriin uuden suihkupään, sillä edellinen oli rikki eikä vesi tullut tarpeeksi kovalla paineella. Jos vain en olisi ollut juuri eronnut, hyvin aloittelija miesten iskemisessä ja totaalisen sanaton niin kuuman miehen läsnäolosta, niin olisin varmasti yrittänyt jotain. Että hei, kaikki te jotka odottavat kotona sen unelmien prinssin koputusta ovelle, sekin on näköjään mahdollista! Tosin yhtä todennäköistä on että se vierailulle saapuva huoltomies on keski-ikäinen hikoileva Pentti, joka kiipeää sängyllesi likaisissa haalareissaan hinkkaamaan katonrajassa sijaitsevia ilmastointikanavia puhtaiksi. Jep, tämä tapahtui. On hiukan hämmentävää avata ovi avonaisessa yöpaidassa miehelle, joka ensi töikseen kysyy, että sopiiko tulla rassaamaan röörejä.

Että siitä vaan Tinder kiinni, puhelin pois kädestä ja miehiä bongailemaan! Erityisenä plussana myös, ettei tarvitse keksiä peitetarinaa tai nolostella kun sukulaiset kysyvät missä tapasitte toisenne.

Ei kommentteja: